Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská armáda informovala o zničení 17 z 22 ruských dronov

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Útočné drony typu Šáhid iránskej výroby podľa ukrajinskej armády smerovali na Mykolajivskú, Záporožskú, Dnepropetrovskú a Sumskú oblasť.

Kyjev 14. septembra (TASR) - O zničení 17 z dovedna 22 ruských dronov informovalo vo štvrtok ukrajinské letectvo na platforme Telegram. Útoky prišli počas noci z troch rôznych strán, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

Útočné drony typu Šáhid iránskej výroby podľa ukrajinskej armády smerovali na Mykolajivskú, Záporožskú, Dnepropetrovskú a Sumskú oblasť. Z vyhlásenia armády nebolo bezprostredne jasné, či bezpilotné lietadlá spôsobili nejaké materiálne škody alebo či si vyžiadali zranenia alebo obete na životoch, píše AFP.

Od odstúpenia od dohody sprostredkovanej OSN, ktorá umožňovala bezpečné dodávky obilia z ukrajinských prístavov cez Čierne more, Rusko v posledných mesiacoch zintenzívnilo útoky na ukrajinskú infraštruktúru určenú na export obilia v južnej Odeskej a Mykolajivskej oblasti, pripomína AFP.

Členský štát Severoatlantickej aliancie Rumunsko posilnilo monitorovanie a ochranu svojho vzdušného priestoru po opakovaných ruských útokoch na ukrajinské prístavy a infraštruktúru v oblasti delty rieky Dunaj, ktorý tvorí hranicu medzi Rumunskom a Ukrajinou.

NATO v stredu oznámilo, že na území Rumunska eviduje už tri prípady nájdenia trosiek, ktoré by mohli pochádzať z ruských dronov.