Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Zahraničie

Ukrajinská rozviedka tvrdí, že zničila ruskú mínolovku

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Rusko sa k tvrdeniam Ukrajiny bezprostredne nevyjadrilo.

Kyjev/Moskva 7. októbra (TASR) - Ukrajinská vojenská rozviedka (HUR) v pondelok oznámila, že sa jej podarilo poškodiť mínolovku ruskej Baltskej flotily. TASR o tom informuje podľa správy agentúry Reuters.

"V dôsledku úspešnej operácie HUR bola vyradené mínolovka ruskej Baltskej flotily Alexandr Obuchov," uviedla HUR na sociálnej sieti Telegram. Nespresnila dátum tejto operácie, ale priblížila, že bol poškodený lodný motor a v súčasnosti preto na plavidle prebiehajú opravy.

"Obuchov je už druhá loď Baltskej flotily Ruskej federácie, ktorá bola zneškodnená za posledných šesť mesiacov," uviedla HUR. Pripomenula, že v apríli tohto roka vyradila z prevádzky pri inej operácii ruskú korvetu Serpuchov v prístave Baltijsk.

Rusko sa k tvrdeniam Ukrajiny bezprostredne nevyjadrilo. Ruské ministerstvo obrany však v pondelok oznámilo, že jeho sily dobyli ukrajinskú obec Hrodivka v Doneckej oblasti. Obec leží východne od mesta Pokrovsk, ktoré je dôležitým logistickým centrom ukrajinskej armády v Doneckej oblasti.