Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 4. júl 2024Meniny má Prokop
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské vzdušné sily tvrdia že zničili ruský muničný sklad na Kryme

Ukrajinskí vojaci z prieskumnej jednotky Oči obsluhujú dron Furia počas letu nad ruskými pozíciami na fronte v Doneckej oblasti na Ukrajine v nedeľu 30. júna 2024. Foto: TASR/AP

Ruskom dosadený gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev v pondelok vyhlásil, že ruské vzdušné sily zničili päť ukrajinských cieľov nad Čiernym morom a v Balaklave.

Kyjev 2. júla (TASR) - Veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk v utorok vyhlásil, že Ukrajina vykonala útok na muničný sklad na Ruskom anektovanom Krymskom polostrove. TASR informácie čerpala z agentúry Reuters.

"Opäť sa ukázalo, že ukrajinské lietadlá 'zničené' nepriateľskou propagandou úspešne pokračujú v bojových operáciách," uviedol Oleščuk. Odkazoval na skoršie tvrdenie Moskvy, že v ukrajinskej Poltavskej oblasti zničila päť ukrajinských stíhačiek.

Oleščuk nešpecifikoval presné miesto ukrajinského útoku. Na Telegrame sa však objavilo video, ktoré údajne zobrazuje útok na mestečko Balaklava neďaleko Sevastopola.

Ruskom dosadený gubernátor Sevastopola Michail Razvožajev v pondelok vyhlásil, že ruské vzdušné sily zničili päť ukrajinských cieľov nad Čiernym morom a v Balaklave. Razvožajev však nehovoril o žiadnych významnejších škodách.

Od začiatku plošnej invázie Ruska na Ukrajinu vo februári 2022 Kyjev podnikol viacero vzdušných a námorných útokov na ruské ciele na Kryme a v Čiernom mori, ktoré spôsobili významné straty ruskej Čiernomorskej flotile.