Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Ukrajinské vzdušné sily v noci zostrelili ruské rakety a drony

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Rusko vypálilo celkovo štyri balistické strely Iskander, informovali ukrajinské vzdušné sily.

Kyjev 6. augusta (TASR) - Ukrajinská protivzdušná obrana zneškodnila dve balistické strely Iskander, dve riadené rakety Ch-59 a 15 dronov, ktorými ruská armáda v noci na utorok zaútočila na Ukrajinu. Uviedli to v utorok ukrajinské vzdušné sily, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

Rusko vypálilo celkovo štyri balistické strely Iskander, informovali ukrajinské vzdušné sily. Nešpecifikovali však, čo sa stalo s dvoma raketami, ktoré neboli zachytené.

Všetkých 15 dronov a štyri zo šiestich rakiet boli zostrelené nad Kyjevskou, Chersonskou, Mykolajivskou a Chmeľnyckou oblasťou, napísal veliteľ ukrajinských vzdušných síl Mykola Oleščuk na platforme Telegram.

Terčom útoku bol aj Kyjev, nad ktorým sa krátko po 23.00 h miestneho času (22.00 h SELČ) ozývali výbuchy. Škody ani zranenia však tamojší predstavitelia nehlásili.

Od spustenia ruskej invázie vo februári 2022 čelí Ukrajina pravidelne nočným dronovým a raketovým útokom. Minulý týždeň informovala o odrazení jedného z najväčších ruských útokov dronmi od začiatku vojny v noci na stredu (31. júla), keď sa ukrajinskej armáde podarilo zostreliť všetkých 89 bezpilotných lietadiel.