Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 11. október 2024Meniny má Valentína
< sekcia Zahraničie

Ukrajinský primátor:Pri nálete v Tokmaku zahynulo do 200 vojakov Ruska

Ukrajinskí vojaci vystrelili z chorvátskeho viacnásobného raketometu RAK-SA-12 128 mm smerom k ruským pozíciám. Foto: TASR/AP

Tokmak je dôležitou baštou ruských síl v okupovanej časti Záporožskej oblasti, preto sa stáva častým terčom útokov ukrajinských síl.

Kyjev 13. júla (TASR) - Do 200 ruských vojakov spoločne s veliteľom údajne zahynulo pri nedávnom ukrajinskom útoku na ruskú základňu v okupovanom meste Tokmak na juhovýchode Ukrajiny. Uviedol to vo štvrtok Ivan Fedorov, ukrajinský primátor Ruskom okupovaného mesta Melitopol. TASR o tom informuje na základe správy stanice CNN.

Fedorov sa momentálne nachádza mimo Melitopolu, na území ovládanom Ukrajinou a jeho tvrdenia nie je možné overiť. Na platforme Telegram však napísal, že podľa informácií ukrajinskej tajnej služby bola zasiahnutá ruská vojenská základňa zriadená v areáli bývalého závodu v Tokmaku v Záporožskej oblasti.

Informáciu nie je možné potvrdiť, uvádza CNN s tým, že momentálne nemá k dispozícii ani nijaké vizuálne dôkazy o útoku na zmienenú základňu, respektíve na priemyselný areál v Tokmaku.

Proruské médiá v utorok informovali, že ukrajinské ozbrojené sily "masívne ostreľovali Tokmak", pričom zaznamenaných tam bolo údajne "až šesť náletov".

O sérii výbuchov v tomto meste hovoril v rovnaký deň aj Ruskom dosadený šéf okupačnej správy Záporožskej oblasti Vladimir Rogov. Zverejnil pritom aj video požiarov na otvorenom priestranstve, ale nepodarilo sa identifikovať lokality, kde k nim došlo.

Tokmak je dôležitou baštou ruských síl v okupovanej časti Záporožskej oblasti, preto sa stáva častým terčom útokov ukrajinských síl.