Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Ukrenerho: V Černihivskej oblasti útočili na infraštruktúru energií

Na archívnej snímke letecký pohľad na zničený Chasiv Yar, miesto ťažkých bojov s ruskými jednotkami. Foto: TASR/AP

Ukrajinské vzdušné sily informovali, že ruská armáda v noci na utorok vypustila nad územie Ukrajiny 38 útočných bezpilotných lietadiel a dve balistické rakety.

Kyjev 13. augusta (TASR) - Ruské drony v noci na utorok zaútočili na energetickú infraštruktúru v Černihivskej oblasti na severe Ukrajiny a spôsobili výpadky elektriny. Uviedla to ukrajinská energetická spoločnosť Ukrenerho, píše TASR na základe správy agentúry Reuters.

V niektorých častiach Černihivskej oblasti sa po dronovom útoku podarilo obnoviť dodávky elektriny pre domácnosti a priemyselných odberateľov, napísala spoločnosť Ukrenerho vo vyhlásení zverejnenom na platforme Telegram.

Ukrajinské vzdušné sily informovali, že ruská armáda v noci na utorok vypustila nad územie Ukrajiny 38 útočných bezpilotných lietadiel a dve balistické rakety Iskander-M. Spresnili, že protivzdušnej obrane sa podarilo zneškodniť 30 dronov nad územím Mykolajivskej, Vinnyckej, Sumskej, Kirovohradskej, Chersonskej, Černihivskej, Dnepropetrovskej a Čerkaskej oblasti.