Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Upratovačka vlak nakoniec neuniesla

Upratovačka vo švédskej metropole Štokholm sa v utorok 15. januára 2013 zmocnila jedného z vlakov a narazila s ním do trojpodlažného domu v obci Saltsjöbaden, keď so súpravou, ktorú riadila, prerazila bariéry na konci trate. Foto: TASR/AP Photo

Žena bola jedinou osobou vo vlaku, keď sa pohol z depa a narazil do obytnej budovy.

Štokholm 18. januára (TASR) - Štokholmská upratovačka už nie je podozrivá z nárazu idúceho vlaku do budovy trojpodlažného domu z utorka 15. januára. Oznámil to dnes švédsky generálny prokurátor.

Dvadsaťdvaročná žena bola jedinou osobou vo vlaku, keď sa pohol z depa a narazil do obytnej budovy na stanici Saltsjöbaden vo východnej časti švédskej metropoly Štokholm.

Upratovačka utrpela pri náraze vážne zranenia. Nájomníci domu vyviazli z incidentu bez ujmy na zdraví.

Generálny prokurátor dnes uviedol, že príčinou nehody sú zrejme chybné bezpečnostné prvky vo vlaku a na stanici.

Železničný prevádzkovateľ Arriva a štátny kontrolný úrad SL pôvodne informovali, že upratovačka vlak uniesla, keď ho upratovala v depe, prerazila ním bariéry na konci trate na stanici Slussen-Saltsjöbaden a narazila do obytného domu. Spoločnosť Arriva a kontrolný úrad sa už žene za tieto tvrdenia ospravedlnili.

Upratovačka vo švédskej metropole Štokholm sa v utorok 15. januára 2013 zmocnila jedného z vlakov a narazila s ním do trojpodlažného domu v obci Saltsjöbaden, keď so súpravou, ktorú riadila, prerazila bariéry na konci trate.
Foto: TASR/AP Photo