Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Zahraničie

Úrady na Tenerife odvolali pátranie po nezvestnom britskom mladíkovi

Na snímke lietadlo odlieta z letiska v Santa Cruz de Tenerife, najväčšom meste na španielskom ostrove Tenerife v pondelok 24. februára 2020. Foto: TASR/AP

Do pátracej akcie v náročnom horskom teréne v národnom parku Rural de Teno v západnej časti ostrova sa zapojili desiatky policajtov, záchranárov a hasičov.

Santa Cruz de Tenerife 30. júna (TASR) - Španielske úrady v nedeľu oznámili, že odvolali pátranie po britskom tínedžerovi Jayovi Slaterovi, ktorý je od 17. júna nezvestný na kanárskom ostrove Tenerife. Prípad je však stále otvorený, píše TASR s odvolaním na správy agentúry Reuters a britskej spravodajskej stanice BBC.

Slater (19) sa na Tenerife stratil počas dovolenky s kamarátmi. Naposledy sa ohlásil z hôr v okolí turistami vyhľadávanej dedinky Masca na severozápade ostrova. Kamarátom vtedy povedal, že sa stratil, je smädný a jeho telefón je takmer vybitý.

"Pátracia akcia už nie je aktívna, ale prípad je stále otvorený a existuje niekoľko vyšetrovacích línií," uviedla hovorkyňa španielskej Civilnej gardy.

Do pátracej akcie v náročnom horskom teréne v národnom parku Rural de Teno v západnej časti ostrova sa zapojili desiatky policajtov, záchranárov a hasičov za pomoci pátracích psov, dronov a helikoptér. Pomáhali aj dobrovoľníci.

"Pátranie prebiehalo mnoho dní, pretože ide o ťažko prístupnú skalnatú oblasť," dodala hovorkyňa.

Slater sa ešte 16. júna zúčastnil s kamarátmi na hudobnom festivale v rušnej dovolenkovej oblasti Playa de las Americas na juhu Tenerife. Následne s dvoma Britmi, ktorých spoznal na festivale, odcestoval v noci do Mascy.

Z horskej dedinky sa podľa všetkého chcel vrátiť za svojimi kamarátmi. Tým však 17. júna ráno povedal, že zmeškal autobus a rozhodol sa preto ísť na juh ostrova, kde boli ubytovaní, desať hodín pešo.