Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Zahraničie

Lietadlo sa zrútilo počas cvičného letu, po pilotoch stále pátrajú

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Lietadlo sa zrútilo východne od hory Rainier v utorok o 15.23 h miestneho času. Zátiaľ nie je známe, či sa pilotom podarilo z lietadla katapultovať.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Washington 16. októbra (TASR) - Americké námorníctvo pátra po dvoch pilotoch, ktorých lietadlo sa v utorok popoludní miestneho času zrútilo počas cvičného letu v americkom štáte Washington. Informuje o tom TASR na základe stredajšej správy agentúry AP.

Lietadlo typu EA-18G Growler sa zrútilo východne od hory Rainier v utorok o 15.23 h miestneho času (v stredu o 0.23 h SELČ), oznámila v stredu námorná letecká základňa na ostrove Whidbey. Pátracie tímy sa snažia nájsť posádku lietadla a bližšie preskúmať miesto nehody.

Nie je známe, či sa pilotom podarilo z lietadla katapultovať. Príčina nehody je predmetom vyšetrovania.

Lietadlo EA-18G, ktoré je postavené na báze stíhačky F/A-18F Super Hornet, je špeciálne upravené na elektronický boj. Väčšina týchto lietadiel prevádzkovaných americkým námorníctvom je umiestnená na ostrove Whidbey.

V máji tohto roku sa počas letu z Texasu do Kalifornie zrútila stíhačka F-35, a to krátko po dotankovaní v Novom Mexiku. Pilot pri havárii utrpel vážne zranenia a museli ho hospitalizovať.