Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 1. júl 2024Meniny má Diana
< sekcia Zahraničie

Utočníka z prípadu vyššej strednej školy v Texase už obžalovali

Na videosnímke policajné autá blokujú vstup do komplexu Lone Star College 22. januára 2013 v Houstone. Traja ľudia utrpeli dnes zranenia pri streľbe na vyššej strednej škole v meste Houston v americkom štáte Texas. Polícia už v súvislosti s incidentom v komplexe Lone Star College zadržala jedného podozrivého. Foto: TASR/AP

Za posledné dva týždne došlo na amerických školách a v ich areáloch k trom streľbám.

Houston 23. januára(TASR) - Americké úrady obžalovali zo streľby v areáli vyššej strednej školy pri Houstone v Texase 22-ročného muža. Pri útoku utrpeli zranenia traja ľudia, pričom jedna osoba je v kritickom stave. Informovala dnes o tom tlačová agentúra Reuters.

K streľbe v komplexe Lone Star College došlo v utorok. Spor sa začal ako hádka a vyústil do prestrelky medzi dvoma ozbrojenými osobami. Poraneného útočníka museli tiež hospitalizovať. Pracovník údržby, ktorý bol v blízkosti miesta činu, utrpel poranenia nohy.

Streľba na vyššej strednej škole pri Houstone - patriacej do systému Lone Star College celkovo s 90.000 študentmi - bola najnovším incidentom na amerických školách od decembrovej streľby v Connecticute, kde prišlo o život 20 detí.

Za posledné dva týždne došlo na amerických školách a v ich areáloch k trom streľbám. Americký prezident Barack Obama po streľbe v Connecticute navrhol plán na kontrolu strelných zbraní v USA, s ktorým však mnohí Američania nesúhlasia.