Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 13. október 2024
< sekcia Zahraničie

Útok dronu na Izrael si vyžiadal desiatky zranených

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Zranených prevážali do nemocníc vojenskými vrtuľníkmi a sanitkami, doplnil TOI.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Jeruzalem 13. októbra (TASR) - Dronový útok na centrálnu časť Izraela, ktorý v nedeľu večer podniklo libanonské militantné hnutie Hizballáh, si vyžiadal niekoľko desiatok zranených. Kým tlačová agentúra informovala o najmenej 20 zranených, spravodajský web The Times of Israel (TOI) napísal, že ich bolo až 40, píše TASR.

K útoku došlo v oblasti mesta Binjamina-Giv'at Ada v husto osídlenom a poľnohospodársky využívanom pásme neďaleko pobrežia Stredozemného mora. Od prístavného mesta Haifa je Binjamina-Giv'at Ada vzdialená asi 30 kilometrov.

Podľa riaditeľa izraelskej záchrannej služby Červená Dávidova hviezda (MDA) Eliho Bina sú tri zranené osoby v kritickom stave. Stav ďalších piatich je vážny a zranenia 14 ďalších označili lekári za stredne ťažké.

Zranených prevážali do nemocníc vojenskými vrtuľníkmi a sanitkami, doplnil TOI.

Izraelská televízia Kešet 12 informovala, že z Libanonu boli smerom do Izraela vypustené dva drony. Izraelská protivzdušná obrana jeden z nich zostrelila nad morom, ale druhý pokračoval v lete.

TOI dodala, že pred dronovým útokom sa v centrálnej časti Izraela nerozzvučali sirény, ktoré zvyčajne obyvateľstvo varujú pred možným útokom. Izraelská armáda celú záležitosť vyšetruje.

TOI neskôr - s odvolaním sa na zdroje z izraelskej armády - informoval, že izraelské letectvo zachytilo aj ďalší dron vypustený z Libanonu smerom na severné pobrežie Izraela.