Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

ÚTOK MEDVEĎA:V národnom parku Plitvické jazerá napadol a pohrýzol muža

Ilustračné foto. Foto: TASR František Iván

Národný park Plitvické jazerá, známy malebnými vodopádmi, jazerami a jaskyňami, navštevuje každý rok viac ako milión turistov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Záhreb 7. septembra (TASR) – Medveď napadol v chorvátskom národnom parku Plitvické jazerá 64-ročného muža na prechádzke, ktorého pohrýzol do ruky. Miestneho obyvateľa previezli do nemocnice v meste Gospič, informovala chorvátska televízia HRT. Lekári uviedli, že jeho zranenie nie sú závažné, informuje TASR podľa sobotňajšej správy agentúry DPA.

K incidentu došlo v piatok neskoro večer. Muž povedal, že bol na prechádzke asi 800 metrov od svojho domu. Zviera podľa neho pribehlo z pastviny, zhodilo ho na zem a pohrýzlo a potom odbehlo preč.

Národný park Plitvické jazerá, známy malebnými vodopádmi, jazerami a jaskyňami, navštevuje každý rok viac ako milión turistov.

V Chorvátsku žije vo voľnej prírode približne 1000 medveďov hnedých. Útoky na ľudí sú zriedkavé, píše DPA s tým, že úrady sa snažia minimalizovať konflikty opatreniami, ako sú monitorovanie, práca s verejnosťou, odpadkové koše chránené pred medveďmi a regulácia ich populácie odstrelmi.