Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Zahraničie

Útok na policajnú stanicu v Pakistane si vyžiadal najmenej 10 mŕtvych

Najmenej desať policajtov prišlo v pondelok o život a ďalší štyria utrpeli zranenia pri útoku militantov na policajnú stanicu na severozápade Pakistanu. Na snímke policajti prevážajú telo svojho kolegu zabitého pri útoku militantov v provincii Chajbar Paštúnchvá 5. februára 2024. Foto: TASR/AP

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil.

Islamabad 5. februára (TASR) - Najmenej desať policajtov prišlo v pondelok o život a ďalší štyria utrpeli zranenia pri útoku militantov na policajnú stanicu na severozápade Pakistanu. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

"Viac ako 30 teroristov zaútočilo z troch smerov. Následná prestrelka trvala viac ako dve a pol hodiny," uviedol šéf polície v provincii Chajbar Paštúnchvá.

K zodpovednosti za útok sa bezprostredne nikto neprihlásil. Takisto nie je zatiaľ jasné, či útok súvisel so štvrtkovými parlamentnými voľbami v krajine.

Vo volebnej kampani dosiaľ zahynuli najmenej dva kandidáti. V Pakistane voľby pravidelne sprevádza násilie proti kandidátom a predvolebným zhromaždeniam.

Provincia Chajbar Paštúnchva sa považuje za baštu pakistanského Talibanu, pričom islamskí militanti často útočia na vládne a bezpečnostné ciele.