Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 6. júl 2024Meniny má Patrik, Patrícia
< sekcia Zahraničie

Útok nožom v Izraeli si vyžiadal život vojaka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

Páchateľ tohto útoku bol "neutralizovaný". Polícia sa domnieva, že by mohlo ísť o teroristický čin.

Tel Aviv 4. júla (TASR) - Izraelský vojak prišiel o život a ďalšia osoba utrpela zranenia pri stredajšom útoku nožom, ktorý sa odohral v nákupnom centre v meste Karmiel na severe Izraela, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Páchateľ tohto útoku bol "neutralizovaný". Polícia sa domnieva, že by mohlo ísť o teroristický čin.

Izraelský spravodajský web Ynet uviedol, že útočník, ktorý bol na mieste zastrelený, pochádzal z izraelského mesta Nahaf, kde žije početná arabská menšina. K zodpovednosti za útok sa doposiaľ nik neprihlásil, palestínska militantná skupina Islamský džihád však útok na platforme Telegram označila za "hrdinskú operáciu".

V prípade obete ide o 19-ročného seržanta izraelskej armády.

Izrael pokračuje vo vojenskej ofenzíve v palestínskom Pásme Gazy, ktorá je odvetou za teroristický vpád kománd vedených radikálnym hnutím Hamas zo 7. októbra minulého roku.

V dôsledku vojny v Pásme Gazy eskalovalo aj násilie na Izraelom okupovanom Západnom brehu Jordánu, kde však už pred ofenzívou v palestínskej pobrežnej enkláve často dochádzalo k raziám izraelskej armády v palestínskych utečeneckých táboroch, ale aj k útokom na židovských osadníkov a k pouličným násilnostiam vyvolávaných palestínskymi radikálmi.