Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 13. september 2024Meniny má Ctibor
< sekcia Zahraničie

Útok v Londýne: Pobodali troch ľudí, jedna žena je v kritickom stave

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Počas dňa utrpelo tiež zranenia 15 policajtov, uviedla metropolitná polícia.

Londýn 26. augusta (TASR) – Troch ľudí pobodali v nedeľu na karnevale v londýnskej štvrti Notting Hill, oznámila metropolitná polícia. Tridsaťdvaročná žena je v nemocnici v ohrození života, ďalšími zranenými sú muži vo veku 29 a 24 rokov. Informovali o tom agentúry PA Media a DPA, píše TASR.

Počas dňa utrpelo tiež zranenia 15 policajtov, uviedla metropolitná polícia. Jej príslušníci zadržali 90 osôb, z nich 18 malo pri sebe "útočné zbrane".

Na karnevale, ktorý vyvrcholí v pondelok, očakávajú celkovo okolo milióna ľudí. O bezpečnosť sa stará približne 7000 policajtov, priblížila stanica Sky News.

V posledných dvoch rokoch zadržali na karnevale v Notting Hill viac ako 500 osôb. Zaznamenali tam tiež pobodanie 15 ľudí, z ktorých jeden zomrel, ako aj napadnutie viac ako 125 policajných príslušníkov.

Notting Hill Carnival, vychádzajúci z tradícií afro-karibskej kultúry, je najväčším pouličným karnevalom v Európe. V rovnomennej štvrti Londýna ho organizujú od roku 1966 s cieľom spájať rozmanité komunity žijúce v britskej metropole.