Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

V Belgorodskej oblasti sa vykoľajil nákladný vlak, vraj išlo o sabotáž

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

K vykoľajeniu vlaku došlo v utorok o 22.17 h SELČ medzi dedinami Volokonovka a Novij Oskol, podľa železníc si nevyžiadalo žiadne obete ani zranenia.

Moskva 11. septembra (TASR) - Nákladný vlak sa vykoľajil v ruskej Belgorodskej oblasti hraničiacej s Ukrajinou po "zásahu neoprávnených osôb", uviedli v stredu ruské štátne železnice. TASR informuje podľa agentúry AFP.

K vykoľajeniu vlaku došlo v utorok o 22.17 h SELČ medzi dedinami Volokonovka a Novij Oskol, podľa železníc si však nevyžiadalo žiadne obete ani zranenia. Vykoľajilo sa okrem rušňa dovedna 11 prázdnych vagónov.

Železničnú dopravu na dotknutom úseku trate prerušili. Trať teraz opravujú technici a príslušné orgány začali vyšetrovanie incidentu, dodali železnice.

Po tom, čo Rusko vyslalo vo februári 2022 svojich vojakov na Ukrajinu, boli ruské železnice, ktoré sú kľúčovým faktorom pre vojenskú logistiku Moskvy, vystavené viacerým pokusom o sabotáž, píše AFP. Ruské úrady pripisujú zodpovednosť ukrajinským agentom alebo sympatizantom Kyjeva. Za poškodzovanie železničnej infraštruktúry už dostalo väzenské tresty v Rusku množstvo ľudí.