Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

V Británii uhynula údajne najstaršia mačka na svete

Ilustračné foto. Foto: TASR Dano Veselský

Mačka Rosie sa narodila v roku 1991 a najstaršou mačkou na svete bola len neoficiálne, jej chovateľka totiž odmietla redakcii Guinnessovej knihy rekordov poskytnúť dôkaz.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Londýn 16. septembra (TASR) - Vo veku 33 rokov skonala v Británii mačka Rosie, ktorá bola neoficiálne považovaná za najdlhšie žijúcu mačku na svete. S odvolaním sa na jej chovateľku Lilu Brissettovú z mesta Norwich v grófstve Norfolk o tom informoval britský denník Daily Mail.

Mačka Rosie sa narodila v roku 1991 a najstaršou mačkou na svete bola len neoficiálne, jej chovateľka totiž odmietla redakcii Guinnessovej knihy rekordov poskytnúť dôkaz o mačkinom narodení a veku. Držiteľom oficiálneho rekordu v mačacej dlhovekosti je preto 28-ročná mačka Flossie z Kentu, narodená v roku 1995.

Rosie podľa svojej chovateľky milovala jedlo a spánok a často ju bolo vidno, ako drieme v okne Lilinho domu, kam prišla v 90. rokoch ako mačiatko, ktoré potrebovalo nový domov po tom, ako jej pôvodní majitelia zistili, že ich dcéra je na mačky alergická.

Mačacích 33 rokov zodpovedá 152 ľudským rokom, pripomenul Daily Mail.