Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 2. júl 2024Meniny má Berta
< sekcia Zahraničie

V Connecticute si minútou ticha pripomenú obete školskej masakry

Foto: TASR/AP

V piatok 14. decembra zabil 20-ročný Adam Lanza v priestoroch základnej školy Sandy Hook v Newtowne 20 detí vo veku šesť až sedem rokov a šesť žien, zamestnankýň školy.

Washington 21. decembra (TASR) - Minútou ticha si dnes v americkom štáte Connecticut pripomenú masakru na základnej škole v meste Newtown, ktorá si pred týždňom vyžiadala 26 obetí vrátane 20 detí. Informovala o tom agentúra DPA.

Guvernér Connecticutu Dan Maloy vyhlásil minútu ticha na 9.30 h ráno miestneho času (15.30 h SEČ) a požiadal kostoly i školy, aby si 26 zvoneniami pripomenuli pamiatku 20 detí a šesť zamestnankýň, ktoré sa stali obeťami vyčíňania strelca Adama Lanzu na základnej škole Sandy Hook.

Obete si budú pripomínať aj online, v akcii nazvanej Web stíchne pre Sandy Hook (Web Goes Silent for Sandy Hook), ktorá vyzýva operátorov, aby "umlčali" svoje stránky v čase minúty ticha, píše DPA. Výzva obsahuje inštrukcie na vytvorenie okna na stránke, v ktorom je uvedené, že sa zúčastňuje na minúte ticha.

V piatok 14. decembra zabil 20-ročný Adam Lanza v priestoroch základnej školy Sandy Hook v Newtowne 20 detí vo veku šesť až sedem rokov a šesť žien, zamestnankýň školy. Pred streľbou v škole zabil doma svoju matku. Po krviprelievaní nakoniec spáchal samovraždu.