Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

KOKAÍN V BANÁNOCH: V Grécku našli drogy za asi milión eur

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Zásielka obsahovala asi 35 kilogramov kokaínu, ktorý bol rozdelený do 30 balíkov.

Atény 6. augusta (TASR) - Grécke úrady zhabali kokaín ukrytý v kontajneri s banánmi v hodnote vyše jeden milión eur, oznámila grécka pobrežná stráž. TASR o tom informuje podľa utorkovej správy agentúry Reuters.

Drogy boli nájdené v pondelok v prístave v meste Pireus s pomocou vyšetrovacej jednotky Sekcie vnútornej bezpečnosti (HSI) amerického veľvyslanectva v Aténach, uviedla grécka pobrežná stráž vo vyhlásení.

Zásielka obsahovala asi 35 kilogramov kokaínu, ktorý bol rozdelený do 30 balíkov. Tie boli ukryté v chladiacom systéme kontajnera naplneného banánmi z Ekvádoru.

Produkcia kokaínu v Latinskej Amerike za uplynulých desať rokov prudko vzrástla, pričom pašeráci z Balkánu prispievajú k tomu, aby sa Európa stala najväčším trhom pre túto drogu.

Grécke úrady v máji oznámili, že rozložili medzinárodnú skupinu, ktorá pašovala kokaín v prepravných kontejneroch z Latinskej Ameriky do Európy. O niekoľko dní neskôr úrady v Grécku zhabali v prístave v Pireuse vyše 109 kilogramov kokaínu ukrytého v kontajneri s mrazenými kalamármi.