Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

V Iráne odsúdili dvoch mužov na smrť za krádež

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Irán popraví za rok viac ľudí než akákoľvek iná krajina okrem Číny, vyplýva z údajov ľudskoprávnych skupín vrátane Amnesty International.

Teherán 10. júla (TASR) - V Iráne odsúdili na smrť dvoch mužov usvedčených z krádeže, ktorých uznali za vinných z hrdelného zločinu "nepriateľstva voči Bohu", oznámilo v stredu iránske súdnictvo. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Tretiemu obvinenému udelili trest 25 rokov väzenia za účasť na aprílovej krádeži na diaľnici na severe Teheránu, uviedol spravodajský portál iránskej justície Mizan Online.

Podľa portálu obžalovaných odsúdili na smrť, pretože sa dopustili zločinu tzv. nepriateľstva voči Bohu, keď použili chladné zbrane s cieľom obrať ľudí o majetok.

Všetci traja odsúdení sa môžu voči rozsudku odvolať na iránskom Najvyššom súde.

Irán popraví za rok viac ľudí než akákoľvek iná krajina okrem Číny, vyplýva z údajov ľudskoprávnych skupín vrátane Amnesty International. Podľa ľudskoprávnej organizácie Iran Human Rights (IHR) so sídlom v Nórsku popravili v Iráne za prvých šesť mesiacov tohto roka už najmenej 249 ľudí vrátane desiatich žien.