Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Zahraničie

V Izraeli zadržali sedem osôb podozrivých z plánovania atentátu

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Skupina chcela podľa polície tiež odpáliť policajné auto a hodiť granát do domu.

Jeruzalem 22. októbra (TASR) - Izraelská polícia v utorok oznámila, že v spolupráci so spravodajskou službou Šin bet zadržala sedem Palestínčanov žijúcich vo východnom Jeruzaleme pre podozrenie, že plánovali zavraždiť izraelského vedca a starostu na žiadosť Iránu. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na správu agentúry AFP.

Skupina chcela podľa polície tiež odpáliť policajné auto a hodiť granát do domu. Podozrivých policajti zadržali neďaleko vedcovej rezidencie po tom, ako ju odfotografovali pred chystaným atentátom.

Polícia v pondelok informovala o zatknutí siedmich izraelských občanov, ktorí údajne zhromažďovali pre iránsku rozviedku informácie o vojenských základniach a energetickej infraštruktúre. Išlo o obyvateľov mesta Haifa a oblastí na severe Izraela.

Izraelská armáda v súčasnosti bojuje na viacerých frontoch s proiránskymi hnutiami – Hamasom v Pásme Gazy a Hizballáhom v Libanone. Na Izrael pravidelne raketami útočia aj jemenskí húsíjskí povstalci. Izrael tiež prisľúbil odvetu samotnému Iránu za raketový úder z 1. októbra.