Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

V Maďarsku zadržali muža v súvislosti s vraždou ragbistu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Podľa francúzskeho denníka Le Monde bol 42-ročný argentínsky športovec zastrelený v sobotu večer po hádke skupiny ľudí pri reštaurácii v parížskej štvrti Saint-Germain.

Budapešť 23. marca (TASR) - Muža podozrivého zo zastrelenia bývalého hviezdneho argentínskeho ragbistu Federica Martina Aramburu zatkli v noci z utorka na stredu v Maďarsku. Informoval o tom spravodajca TASR v Budapešti na základe informácií zo spravodajského servera Telex.hu.

Agentúre AFP správu o zadržaní potvrdila parížska prokuratúra. Malo ísť o 27-ročného muža, bývalého vojaka a člena krajne pravicového hnutia GUD. Maďarská polícia podľa Telex.hu zadržanie muža ešte nepotvrdila. Uviedla iba, že v súčasnosti zhromažďuje informácie.

Podľa francúzskeho denníka Le Monde bol 42-ročný argentínsky športovec zastrelený v sobotu večer po hádke skupiny ľudí pri reštaurácii v parížskej štvrti Saint-Germain. Predpokladá sa, že dvaja útočníci na Aramburu strieľali z automobilu. Druhý podozrivý zostáva podľa AFP na úteku. V pondelok už zatkli 24-ročnú ženu, ktorá pravdepodobne šoférovala inkriminované auto. Bola obvinená ako spolupáchateľka vraždy.





(spravodajca TASR Ladislav Vallach)