Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

V Manheimme došlo k ďalšiemu útoku nožom, tentokrát na politika z AfD

Na snímke volebné plagáty rôznych politických strán visia na stĺpe verejného osvetlenia v nemeckom Mannheime v stredu 5. júna 2024. Foto: TASR/AP

Polícia až v stredu ráno oficiálne potvrdila, že došlo k policajnej operácii, bližšie informácie vraj poskytne v najbližších hodinách.

Berlín 5. júna (TASR) - Na komunálneho politika z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) v utorok večer zaútočili nožom v juhonemeckom meste Mannheim. Politik utrpel zranenia a páchateľa zadržali, informuje agentúra DPA s odvolaním sa na nemenované zdroje.

Incident sa odohral v utorok približne o 22.45 h SELČ. Polícia až v stredu ráno oficiálne potvrdila, že došlo k policajnej operácii, bližšie informácie vraj poskytne v najbližších hodinách.

Podľa vyhlásenia okresnej organizácie AfD k incidentu došlo v blízkosti tržného námestia v Mannheime. Politik údajne prichytil pri čine osobu, ktorá tam strhávala plagáty. Po konfrontácii ho táto osoba napadla nožom, pričom utrpel rezné rany. Momentálne sa nachádza v nemocnici. AfD spája útok s extrémnou ľavicou, úrady to však zatiaľ nepotvrdili.

Útok sa odohral len pár dní po tom, čo na mannheimskom námestí došlo k zrejme islamisticky motivovanému útoku nožom, ktorý si vyžiadal život jedného policajta. Na zhromaždenie protiislamskej pravicovej občianskej skupiny Pax Europa v Mannheime útočil v piatok nožom 25-ročný muž z Afganistanu, ktorý žije v Nemecku od roku 2014, dodáva TASR.