Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 10. september 2024Meniny má Oleg
< sekcia Zahraničie

V Nemecku sa zrútila časť hotela, pod troskami uviazli ľudia

Na snímke v stredu 7. augusta 2024 stojí hasičské auto pred zrúteným hotelom v meste Kroev v Nemecku. Foto: TASR/AP

Podľa verejnoprávnej televízie SWR je na mieste aj jednotka s pátracími a záchranárskymi psami.

Berlín 7. augusta (TASR) - V meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko sa v utorok neskoro večer z neznámych dôvodov zrútila časť hotela. Pod ruinami zahynul najmenej jeden človek a ďalších asi osem zostalo uväznených, informovala v stredu miestna polícia.

Ako spresnila agentúra DPA, na mieste nešťastia zasahujú záchranári a hasiči, ktorým sa s niekoľkými uviaznutými podarilo nadviazať kontakt. Niektorí z nich sú údajne v kritickom stave. Momentálne prebiehajú práce na ich záchranu.

Podľa verejnoprávnej televízie SWR je na mieste aj jednotka s pátracími a záchranárskymi psami.

Jedno poschodie budovy sa zrútilo v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo dostať z budovy bez zranení, ale ďalších deväť v troskách uviazlo, uviedla polícia.

Televízia SWR uviedla, že hasiči spočiatku nemohli do budovy vstúpiť pre riziko jej úplného zrútenia. Z tohto dôvodu boli evakuované aj susedné domy.

Nateraz nie je jasné, čo spôsobilo čiastočné zrútenie budovy hotela. Záchranné služby boli privolané v utorok neskoro večer. Jeden z očitých svedkov pre SWR uviedol, že v jednej z miestností sa pod ním náhle prepadla podlaha.
Na snímke v stredu 7. augusta 2024 sa podarilo zachrániť osobu z čiastočne zrúteného hotela v Kroev, Nemecko.
Foto: TASR/AP

Štyroch ľudí vrátane dvojročného dieťaťa sa podarilo záchranárom vyslobodiť z trosiek hotela, ktorého časť sa v noci na stredu zrútila v meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko. Zdravotný stav vyslobodených bezprostredne nebol známy, píše TASR s odvolaním na správu agentúry DPA.

Hasiči z trosiek vytiahli okrem dieťaťa aj dve ženy a muža. Záchranná operácia je mimoriadne náročná vzhľadom na nestabilitu budovy, uviedol hovorca miestneho hasičského zboru Gregor Zehe.

Časť hotela sa zrútila v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo vyviaznuť bez zranení, ale ďalších deväť v troskách uviazlo. Pod ruinami zahynul najmenej jeden človek. Zo susedných budov bolo preventívne evakuovaných 31 osôb.

Na snímke v stredu 7. augusta 2024 sa podarilo zachrániť psa z čiastočne zrúteného hotela v Kroev, Nemecko.
Foto: TASR


Pri čiastočnom zrútení hotela v meste Kröv v nemeckej spolkovej krajine Porýnie-Falcko zahynuli najmenej dvaja ľudia, oznámila tamojšia polícia na stredajšej tlačovej konferencii. Predtým úrady informovali o jeden obeti, píše TASR na základe agentúry DPA.

Traja ľudia sú stále pod troskami a pravdepodobne sú vážne zranení, uviedol hovorca tamojšieho operačného strediska pre mimoriadne situácie Jörg Teusch. "Celá konštrukcia budovy je ako domček z kariet," dodal s tým, že ich záchrana bude veľmi náročná.

Časť hotela sa zrútila v utorok približne o 23.00 h. Nachádzalo sa v ňom 14 ľudí, piatim sa podarilo vyviaznuť bez zranení, ďalších deväť v troskách uviazlo. Polícia počas stredy informovala, že štyroch ľudí vrátane dvojročného dieťaťa sa podarilo záchranárom vyslobodiť. Ich stav nie je bezprostredne známy.

Zo susedných budov bolo preventívne evakuovaných 31 osôb. Nateraz nie je jasné, čo spôsobilo čiastočné zrútenie budovy hotela.