Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Zahraničie

V Nemecku vykonali razie v rámci vyšetrovania výbuchov bankomatov

Ilustračné foto Foto: TASR

Francúzska polícia už minulý mesiac zatkla jeden francúzsko-holandský gang v Štrasburgu.

Berlín 16. októbra (TASR) - Vyšetrovatelia z Nemecka, Francúzska a Holandska podnikli v stredu ráno razie proti osobám podozrivým z vykrádania bankomatov. Policajné kontroly sa uskutočnili vo firmách i domoch v niekoľkých častiach Nemecka. V Holandsku v rámci operácie zadržali troch mužov. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Podľa vyjadrenia vyšetrovateľov podozriví vyhodili do vzduchu viacero bankomatov, čím spôsobili škody vo výške niekoľkých miliónov eur. Následný únik z miesta činu viedol častokrát aj k škodám na budovách a k zraneniam osôb. K podobným krádežiam dochádzalo opakovane v krajinách západnej Európy.

Webový portál NL Times napísal, že na takýchto bankomatových cezhraničných krádežiach sa často podieľajú Holanďania. Podľa údajov nemeckých úradov pochádzalo v minulom roku z Holandska až 160 osôb zadržaných v tejto súvislosti z celkového počtu 201. Pri vyšetrovaní niekoľkých prípadov sa preto nemecká polícia zamerala na organizované zločinecké skupiny pôsobiace v Holandsku.

Francúzska polícia už minulý mesiac zatkla jeden francúzsko-holandský gang v Štrasburgu. Išlo o 13 mužov vo veku 25 až 30 rokov, ktorí sa v deň zadržania vrátili z lúpeží v Nemecku, kde zároveň odcudzili aj najviac peňazí, informoval NL Times.