Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 7. október 2024Meniny má Eliška
< sekcia Zahraničie

V Rakúsku na železničných staniciach nahlásili tento týždeň bomby

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Bomby na železničných staniciach nahlásili v uplynulých dňoch v hlavných mestách viacerých rakúskych spolkových krajín.

Viedeň 3. októbra (TASR) - V uplynulých dňoch museli v Rakúsku uzavrieť viacero železničných staníc pre bombové vyhrážky, uviedla vo štvrtok rakúska polícia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Bomby na železničných staniciach nahlásili v uplynulých dňoch v hlavných mestách viacerých rakúskych spolkových krajín. "Berieme to veľmi vážne," uviedol hovorca rakúskej polície.

V stredu večer nahlásili bombu na železničných staniciach v mestách St. Pölten, Salzburg a Klagenfurt. V utorok sa bombové vyhrážky dotkli hlavnej železničnej stanice v Linzi a v pondelok hlavnej železničnej stanice v Grazi. Všetky stanice museli následne uzatvoriť a na niekoľko hodín na nich bola pozastavená železničná doprava.

Polícia dostala bombové vyhrážky elektronickou poštou. V e-mailoch sa uvádzalo, že na daných železničných staniciach môže byť odpálená výbušnina. Nakoniec sa na nich však nenašli nijaké nebezpečné objekty.

Rakúske úrady túto sériu bombových vyhrážok vyšetrujú. Rakúska železničná spoločnosť (ÖBB) sa k vyhrážkam odmietla vyjadriť.