Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 19. september 2024Meniny má Konštantín
< sekcia Zahraničie

V ruskom meste Novorossijsk vyhlásili poplach,Sevastopol čelil dronom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Pred dvoma týždňami sa v médiách objavila správa, že ukrajinské útoky prinútili ruskú Čiernomorskú flotilu k presunu takmer všetkých jej bojaschopných lodí z Krymu.

Moskva/Londýn/Kyjev 18. júla (TASR) - Mesto Sevastopol na Ruskom okupovanom Krymskom polostrove sa v noci na štvrtok opäť stalo terčom útoku s použitím námorného dronu. Ruskom vymenovaný šéf miestnej administatívy Michail Razvožajev tvrdí, že útok bol odrazený.

V statuse na svojom konte v aplikácii Telegram Razvožajev uviedol že občania mohli počuť "hlasné zvuky", lebo "naša armáda" odrazila pokus o útok dronom. Dodal, že dron bol zničený.

Približne v rovnakom čase primátor čiernomorského prístavného mesta Novorossijsk Andrej Kravčenko oznámil hrozbu útoku s použitím námorných dronov. Miestnych obyvateľov vyzval, aby sa držali ďalej pobrežia.

Ukrajinské námorné drony už v minulosti útočili na ruské lode v blízkosti tohto prístavu, pričom narušili námornú dopravu v celej oblasti.

Pred dvoma týždňami sa v médiách objavila správa, že ukrajinské útoky prinútili ruskú Čiernomorskú flotilu k presunu takmer všetkých jej bojaschopných lodí z Krymu.

Veliteľ ukrajinského námorníctva Olexij Nejižpapa vtedy uviedol, že takmer všetky hlavné bojaschopné vojnové lode Rusko presunulo z hlavnej základne Čiernomorskej flotily a drží ich v Novorossijsku, niektoré sú v Azovskom mori.

Medzičasom britská stanica BB uviedla, že v súvislosti s možným raketovým útokom vyhlásili v noci na štvrtok poplach v desiatich regiónoch východnej, južnej a strednej Ukrajiny. O následkoch raketového útoku zatiaľ nie sú žiadne informácie.

Diskutéri v aplikácii Telegram vo štvrtok ráno informovali o sérii výbuchov v meste Dnipro. Ide pravdepodobne o paľbu protivzdušnej obrany na ruskú raketu alebo rakety. Predtým monitorovacie kanály hlásili odpálenie rakety z juhu smerom k Dnepropetrovskej oblasti, ležiacej východne od stredu Ukrajiny.