Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 28. september 2024Meniny má Václav
< sekcia Zahraničie

Vo Švajčiarsku došlo k zavaleniu štyroch osôb, jednu už vyslobodili

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vo Švajčiarsku sa už od piatka vyskytujú silné búrky a dažde, ktoré spôsobujú záplavy a zosuvy pôdy.

Ženeva 22. júna (TASR) - Po záplavách, ktoré sa v noci na sobotu prehnali mestečkom Mesocco v alpskom údolí Graubünden na juhovýchode Švajčiarska, záchranné zložky pátrajú po troch nezvestných osobách. Jednu ženu sa im už spod skalných sutín podarilo vyslobodiť. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA a britskej stanice BBC.

Vo Švajčiarsku sa už od piatka vyskytujú silné búrky a dažde, ktoré spôsobujú záplavy a zosuvy pôdy. Obzvlášť zasiahnuté bolo údolie Mesolcina na hraniciach s Talianskom, kde bola dokonca uzavretá aj časť diaľnice do Talianska.

Miestne úrady preventívne evakuovali niekoľko desiatok ľudí, uviedla polícia, ktorá zároveň vyzvala obyvateľov, aby sa vyhýbali pivniciam či podzemným parkoviskám.

V alpskom turistickom centre Zermatt sa vyliali z brehov dve rieky a uzavretá musela byť železničná trať vedúca do mesta Visp. Uzavrieť museli aj samotnú cestu do obce Zermatt. Jej starostka Romy Binerová-Hauserová však ozrejmila, že dovolenkári sú v bezpečí. Zároveň uviedla, že ľuďom, ktorí z oblasti nemohli odísť alebo do nej nemohli prísť, bude poskytnuté ubytovanie.