Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 25. október 2024Meniny má Aurel
< sekcia Zahraničie

VEČERNÁ DRÁMA: Tínedžer zabil nožom policajta, ďalšieho zranil

Bosnianski policajti strážia miestnu policajnú stanicu po tom, čo tínedžer nožom zabil jedného policajta a druhého zranil, v meste Bosanska Krupa, 200 kilometrov severozápadne od hlavného mesta Bosny, Sarajeva, vo štvrtok 24. októbra 2024. Foto: TASR/AP

K útoku došlo okolo 21.00 h. Útočník, narodený v roku 2009, prišiel na miestnu policajnú stanicu a dobodal policajtov pri úplne nevyprovokovanom útoku.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Sarajevo 25. októbra (TASR) — Tínedžer, ktorý vo štvrtok večer vnikol na policajnú stanicu v meste Bosanska Krupa na severozápade Bosny a Hercegoviny, zabil nožom jedného policajta a ďalšieho zranil. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

K útoku došlo okolo 21.00 h. Útočník, narodený v roku 2009, prišiel na miestnu policajnú stanicu a dobodal policajtov pri „úplne nevyprovokovanom“ útoku, uviedol pre AP Adnan Beganovič, hovorca ministerstva vnútra Federácie Bosny a Hercegoviny (FBaH), jednej z dvoch entít, ktoré tvoria Bosnu.

Mladíka po útoku zadržali. Motív jeho konania a okolnosti útoku sú predmetom vyšetrovania. Zranený policajt bol hospitalizovaný, dodal Beganovič.

Minister vnútra FBaH Ramo Isak pre štátnu televíziu BHRT povedal, že úrady po útoku sprísnili bezpečnostné opatrenia a na miesto boli vyslané špeciálne jednotky.