Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

Vláda v USA podpísala dohody o zakúpení ďalších 200 mil. dávok vakcín

Na snímke americký prezident Joe Biden prichádza na brífing počas návštevy laboratória vírusovej patogenézy v Národných inštitútoch zdravia (NIH) vo štvrtok 11. februára 2021 v americkom meste Bethesda. Foto: TASR/AP

Očkovacia kampaň v USA sa začala neisto rozbiehať v decembri, ale odvtedy sa zlepšila. Zaočkovali už približne desať percent populácie.

Washington 12. februára (TASR) - Americký prezident Joe Biden vo štvrtok oznámil, že jeho vláda podpísala dohody o zakúpení ďalších 200 miliónov dávok vakcín proti ochoreniu COVID-19. Informovala o tom agentúra AFP.

"Len dnes popoludní sme podpísali... konečné kontrakty na 100 miliónov ďalších vakcín od Moderny a 100 miliónov ďalších vakcín od Pfizeru," uviedol Biden.

"Teraz sme na dobrej ceste, aby sme do konca júla mali dostatok zásob pre 300 miliónov Američanov," dodal prezident.

Očkovacia kampaň v USA sa začala neisto rozbiehať v decembri, ale odvtedy sa zlepšila. Zaočkovali už približne desať percent populácie.

Federálna vláda taktiež použila núdzové právne predpisy na zvýšenie výroby vakcín, otvorila miesta hromadného očkovania na štadiónoch a spustila samostatný program pre ohrozené komunity.