Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 16. september 2024Meniny má Ľudmila
< sekcia Zahraničie

Vlnu horúčav v Taliansku ukončili prudké búrky a záplavy

Na snímke blesky počas búrky. Foto: TASR Branislav Račko

Výdatne pršalo aj v Miláne, kde voda prenikla do niektorých staníc metra. Prevádzka na linke M2 medzi stanicami Famagosta a Assago musela byť pozastavená.

Miláno 5. septembra (TASR) — Silné búrky s prívalovými dažďami ukončili vo štvrtok vlnu horúčav v Taliansku. Zasiahnuté boli najmä severotalianske regióny Lombardsko a Piemont, informovali agentúry APA a ANSA, z ktorých čerpala TASR.

Výdatne pršalo aj v Miláne, kde voda prenikla do niektorých staníc metra. Prevádzka na linke M2 medzi stanicami Famagosta a Assago musela byť pozastavená. Voda zaplavila mnohé pivnice a garáže, v podjazdoch uviazli autá. Miestna stanica Radio Popolare prvýkrát od svojho založenia v roku 1976 prestala vysielať, pretože jej zaplavilo vysielacie centrum.

Rieky Seveso a Lambro sú v oblasti Milána pod mimoriadnym dohľadom po tom, ako ich hladiny v dôsledku búrok prudko stúpli.

Záplavy hlásili v údoliach Val di Susa a Val Chisone ležiacich západne od Turína. Niektoré tamojšie lokality odrezali od okolia zosuvy pôdy.

V meste Feletto ležiacom severne od Turína voda strhla 58-ročného traktoristu, pátrajú po ňom hasiči.

V Janove sprevádzal búrku vietor s rýchlosťou viac ako 100 km/h, ktorý lámal stromy a konáre a poškodil bilbordy. Voda zaplavila viaceré časti mesta.