Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 29. jún 2024Meniny má Peter a Pavol
< sekcia Zahraničie

Vo Frankfurte zneškodnili fosforovú bombu z čias druhej svetovej vojny

Polícia uzatvorila prístupovú cestu na letisko pre nález bomby z druhej svetovej vojny 7. júna 2024 vo Frankfurte nad Mohanom. Foto: TASR/AP

Diaľnica A5, ktorá prechádza oblasťou neďaleko letiska, bola v dôsledku operácie zameranej na zneškodnenie bomby dočasne uzavretá.

Frankfurt nad Mohanom 7. júna (TASR) - Fosforovú bombu z čias druhej svetovej vojny, ktorú objavili na stavenisku na letisku v nemeckom meste Frankfurt nad Mohanom, sa podarilo úspešne zneškodniť, potvrdila v piatok nemecká polícia. Informovala o tom agentúra DPA.

Desaťročia starú muníciu objavili počas stavebných prác na novom termináli číslo 3 na frankfurtskom letisku. Zápalné bomby s obsahom bieleho fosforu boli vo veľkej miere používané proti Nemecku počas druhej svetovej vojny.

Po náleze bomby okolo miesta zriadili približne kilometrový ochranný koridor. Diaľnica A5, ktorá prechádza oblasťou neďaleko letiska, bola v dôsledku operácie zameranej na zneškodnenie bomby dočasne uzavretá.

Letisko odporučilo cestujúcim, aby si rezervovali dostatok času na príchod na letisko, dostavili sa na check-in čo najrýchlejšie a prípadné zmeny sledovali na webovej stránke letiska, dodáva DPA.