Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 18. október 2024Meniny má Lukáš
< sekcia Zahraničie

Von der Leyenová odvolila vo svojom bydlisku v Nemecku

Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová vhadzuje svoj hlasovací lístok do volebnej urny pred volebnou miestnosťou v regióne Hannover v nemeckom Burgdorfe v nedeľu 9. júna 2024. Foto: TASR/AP

Von der Leyenová odvolila krátko po 10.00 h na predmestí Beinhorn v meste Burgdorf, ktoré sa nachádza približne 20 kilometrov severovýchodne od Hannoveru v Dolnom Sasku.

Berlín 9. júna (TASR) - Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová v nedeľu odovzdala svoj hlas vo voľbách do Európskeho parlamentu v mieste svojho bydliska v nemeckej spolkovej krajine Dolné Sasko. TASR informuje podľa agentúry DPA.

Von der Leyenová odvolila krátko po 10.00 h na predmestí Beinhorn v meste Burgdorf, ktoré sa nachádza približne 20 kilometrov severovýchodne od Hannoveru v Dolnom Sasku. Predsedníčka EK prítomných priateľsky pozdravila slovami "dobré ráno", neposkytla však žiadne ďalšie vyjadrenia a neodpovedala na otázky novinárov, píše DPA.

Nedeľa je záverečným dňom tohtoročných volieb do EP. Voliči počas nej hlasujú v 21 členských krajinách. Výsledok volieb rozhodne o budúcom zložení Európskeho parlamentu, v ktorom je 720 poslancov. Takisto prispeje aj k zostaveniu budúcej Európskej komisie.

Von de Leyenová (65) je na čele EK od decembra 2019 a jej funkčné obdobie sa skončí tento rok. Usiluje sa získať mandát aj na ďalšie volebné obdobie, píše DPA.