Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 24. október 2024Meniny má Kvetoslava
< sekcia Zahraničie

Výbuch v sklade továrne v Bologni si vyžiadal dve obete

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Za prvých osem mesiacov tohto roka bolo príslušným talianskym úradom nahlásených až 680 smrteľných pracovných úrazov, čo predstavuje 3,5-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu v roku 2023.

Rím 24. októbra (TASR) - Dva životy si vyžiadal stredajší výbuch, ku ktorému došlo v sklade továrne v talianskej Bologni. Obeťami sú robotníci vo veku 34 a 37 rokov, informujú miestni zdravotníci, ktorých cituje agentúra ANSA.

K silnému výbuchu pravdepodobne kompresora došlo v stredu okolo 17.20 h vo štvrti Borgo Panigale v sklade továrne nadnárodnej spoločnosti Toyota Material Handling, ktorá sa zaoberá v manipuláciou s tovarmi. K nehode boli privolané tímy záchranárov, ako aj hasiči a policajti. Na mieste zasahoval aj vrtuľník.

Jeden z robotníkov zahynul bezprostredne po výbuchu, ďalší až po prevoze do nemocnice. Prvotné správy hovorili aj o prinajmenšom ďalších troch vážne zranených osobách, ktorých stav však momentálne známy nie je.

V nadväznosti na incident zvolali miestne odborové hnutia zastrešujúce zamestnancov kovospracujúcich podnikov na piatok 25. októbra jednodňový štrajk na protest proti úmrtiam na pracovisku, či v dôsledku práce.

Za prvých osem mesiacov tohto roka bolo príslušným talianskym úradom nahlásených až 680 smrteľných pracovných úrazov, čo predstavuje 3,5-percentný nárast oproti rovnakému obdobiu v roku 2023. Zároveň za tento čas zaevidovali celkovo 386.554 nahlásených pracovných úrazov, čo je o necelé percento viac ako vlani.