Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia Zahraničie

Východnú stanicu v Budapešti po nehode otvoria v utorok dopoludnia

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Päť vozňov vlaku IC Claudiopolis smerujúceho z rumunskej Kluže do Budapešti, sa vykoľajilo v nedeľu večer v blízkosti Východnej stanice.

Budapešť 26. augusta (TASR) - Prevádzka budapeštianskej Východnej stanice (Keleti pályaudvar) bude po nedeľňajšom vykoľajení vlaku obnovená v utorok dopoludnia. Podľa servera index.hu to oznámil v pondelok generálny riaditeľ maďarskej železničnej spoločnosti MÁV Zoltán Pafféri, informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Ako informovala námestníčka generálneho riaditeľa MÁV pre traťovú prevádzku a investície Réka Némethová informovala, z prvých zistení vyplýva, že sa odlomil kus výhybky. Nie je však zatiaľ známe, či ide príčinu nehody, alebo o jej následok.

Železničiari pokračujú v odstraňovaní následkov nedeľňajšieho vykoľajenia InterCity vlaku. Stanica je úplne uzatvorená až do odvolania.

Päť vozňov vlaku IC Claudiopolis smerujúceho z rumunskej Kluže do Budapešti, sa vykoľajilo v nedeľu večer v blízkosti Východnej stanice. Pri nehode neutrpel nikto zranenia. Vykoľajený vlak zablokoval príjazdové koľajnice Východnej stanice.