Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 21. september 2024Meniny má Matúš
< sekcia Zahraničie

Z potopenej jachty vytiahli telo poslednej nezvestnej osoby

Talianski potápači vynášajú telo jednej z obetí potopenej plachetnice Bayesan v prístave v meste Porticello neďaleko Palerma na talianskom ostrove Sicília 22. augusta 2024. Foto: TASR/AP

Luxusné plavidlo s dĺžkou 56 metrov sa potopilo v pondelok okolo 5.00 h ráno po tom, ako oblasť zasiahla búrka.

Palermo 23. augusta (TASR) – Telo poslednej nezvestnej osoby našli v piatok vo vraku jachty Bayesian, ktorá sa začiatkom týždňa potopila pri Sicílii. Oznámila to talianska pobrežná stráž. Predpokladá sa, že ide o dcéru britského technologického magnáta Mikea Lyncha, informuje TASR podľa agentúry AP.

Pobrežná stráž uviedla, že potápači našli telo ženy, ktorej totožnosť nezverejnila. Podľa doterajších správ však poslednou zo šiestich nezvestných, ktorej telo dosiaľ neobjavili, bola Lynchova 18-ročná dcéra Hannah.

Luxusné plavidlo s dĺžkou 56 metrov sa potopilo v pondelok okolo 5.00 h ráno po tom, ako oblasť zasiahla búrka. Na palube bolo 22 ľudí, 15 z nich vrátane Lynchovej manželky sa podarilo zachrániť a jedna osoba prišla o život na mieste.

Od nehody pátrali záchranné zložky po šiestich nezvestných – troch mužoch a troch ženách. Loď leží na boku v hĺbke takmer 50 metrov, čo im sťažovalo prácu.

Telo Mikea Lyncha vytiahli z vraku vo štvrtok. Podnikateľ na rodinnej jachte oslavoval nedávne zbavenie obvinení z podvodu spolu s rodinou a ľuďmi, ktorí ho na procese v USA obhajovali, priblížila AP.