Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Za akúkoľvek agresiu voči nám si vymôžeme vysokú cenu, tvrdí Izrael

Netanjahu. Foto: TASR/AP

Izrael si vymôže vysokú cenu za agresiu, a to z akejkoľvek strany, uviedol na tlačovej konferencii hovorca vlády. Zopakoval podobné varovanie, ktoré v stredu večer vyslovil premiér Benjamin Netanjahu.

Tel Aviv 1. augusta (TASR) - Hovorca izraelskej vlády vo štvrtok uviedol, že Izrael je pripravený na všetky scenáre a na akýkoľvek útok rázne odpovie. Reagoval tak na varovania Iránu a jeho spojencov, ktorí po zabití vysokých predstaviteľov Hizballáhu a Hamasu sľúbili odvetné kroky. TASR informuje na základe správy agentúry Reuters.

"Izrael si vymôže vysokú cenu za agresiu, a to z akejkoľvek strany," uviedol na tlačovej konferencii hovorca vlády. Zopakoval podobné varovanie, ktoré v stredu večer vyslovil premiér Benjamin Netanjahu.

Podľa agentúry Reuters sa najvyšší iránski predstavitelia vo štvrtok stretnú so zástupcami svojich regionálnych spojencov - Libanonu, Iraku a Jemenu, aby prediskutovali možné odvetné opatrenia po zabití vodcu palestínskeho radikálneho hnutia Hamas v Teheráne.

Po zavraždení politického vodcu Hamasu Ismáíla Haníju v Teheráne a zabití vysokého predstaviteľa libanonského proiránskeho hnutia Hizballáh Fuáda Šukra na predmestí libanonského hlavného mesta Bejrút čelí región riziku rozšírenia konfliktu medzi Izraelom a Iránom a jeho spojencami.