Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 16. október 2024Meniny má Vladimíra
< sekcia Zahraničie

Zadržali predajcov falošných luxusných vín

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Jaroslav Taldík

Policajti zadržali v Paríži, Turíne a Miláne šiestich ľudí vrátane 40-ročného občana Ruska, ktorý údajne sieť podvodníkov viedol.

Paríž/Rím 16. októbra (TASR) - Francúzskej a talianskej polícii sa podarilo rozbiť sieť podvodníkov, ktorá zarobila dva milióny eur predajom lacných vín s falošnými etiketami luxusných značiek. Uviedla to v utorok prokuratúra vo francúzskom meste Dijon, píše TASR podľa správ agentúry AFP a spravodajskej stanice BBC.

Policajti zadržali v Paríži, Turíne a Miláne šiestich ľudí vrátane 40-ročného občana Ruska, ktorý údajne sieť podvodníkov viedol. Jeden Francúz bol obvinený z organizovaného podvodu a prania špinavých peňazí.

Zadržaného Rusa v minulosti odsúdili na základe podobných obvinení, avšak pod iným menom.

Európsky policajný úrad (Europol) informoval, že policajti zaistili pri zásahu veľké množstvo vínnych fliaš s falošnými etiketami viníc najvyššej kvality, "nálepky na víno a voskové výrobky, prísady na plnenie vína, zariadenia na opätovné uzatváranie fliaš, luxusný tovar", elektroniku v hodnote 1,4 milióna eur a viac ako 100.000 eur v hotovosti.

Nákupcovia týchto vín si mysleli, že kupujú luxusné vína, ktorých cena na medzinárodnom trhu dosahuje až 15.000 eur za fľašu.