Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 17. september 2024Meniny má Olympia
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj: Rusi spustili v Kurskej oblasti protiofenzívu

Na archívnej snímke Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Rusko zároveň vo štvrtok uviedlo, že jeho armáda za dva dni opätovne získala kontrolu nad desiatimi dedinami v pohraničnej Kurskej oblasti, ktoré predtým obsadila ukrajinská armáda.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Kyjev/Moskva 12. septembra (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok uviedol, že v ruskej Kurskej oblasti, kde pred vyše mesiacom vpadli jednotky Kyjeva, prebieha ruská protiofenzíva. TASR o tom informuje podľa agentúry AFP.

"Rusi začali protiofenzívne akcie, ktoré prebiehajú v súlade s naším ukrajinským plánom," povedal Zelenskyj na tlačovej konferencii v Kyjeve. Ukrajina podľa neho predpokladala, že Moskva podnikne protiútok takýmto spôsobom, uvádza agentúra Reuters.

Rusko zároveň vo štvrtok uviedlo, že jeho armáda za dva dni opätovne získala kontrolu nad desiatimi dedinami v pohraničnej Kurskej oblasti, ktoré predtým obsadila ukrajinská armáda. Na komunikačnej platforme Telegram to potvrdilo ruské ministerstvo obrany.

Promoskovskí vojenskí blogeri a vysokopostavený ruský veliteľ Apti Alaudinov už v stredu informovali, že ruským jednotkám sa podarilo dostať pod kontrolu časť územia dobytého Ukrajinou a prešli do ofenzívy.