Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 20. september 2024Meniny má Meniny majú Ľuboslav a Ľuboslava
< sekcia Zahraničie

Zelenskyj so Scholzom rokovali o protivzdušnej obrane

Na archívnej snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

So Scholzom vo Washingtone rokovali aj o postupe, ako bojovať proti ruským riadeným bezpilotným lietadlám vybaveným bombami, a proti prieskumným dronom.

Washington 10. júla (TASR) - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v stredu s nemeckým spolkovým kancelárom Olafom Scholzom rokoval o dodaní ďalších systémoch protivzdušnej obrany Patriot i o situácii na bojisku. TASR informuje podľa Zelenského vyjadrenia na sociálnej sieti X.

"Kancelára Scholza som informoval o situácii na frontovej línii, najmä v smere na Charkov a na východe našej krajiny, i o ruskom terore v našom vzdušnom priestore," napísal Zelenskyj. So Scholzom vo Washingtone rokovali aj o postupe, ako bojovať proti ruským riadeným bezpilotným lietadlám vybaveným bombami, a proti prieskumným dronom.

Vyjadrenia o dodaní ďalších Patriotov označil za významné. "Sme vďační Nemecku a našim partnerom za to, že takýto krok uskutočnili," napísal Zelenskyj.

Scholz v stredu Ukrajine prisľúbil ďalšie systémy protivzdušnej obrany. Zároveň pripomenul, že Nemecko jej už dodalo tri.