Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 14. október 2024Meniny má Boris
< sekcia Zahraničie

Železničnú dopravu narušila technická porucha medzi stanicami v Ríme

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk

Taliansky minister dopravy Matteo Salvini v parlamente povedal, že vinníci sa budú musieť zodpovedať.

Rím 2. októbra (TASR) - K zrušeniu mnohých železničných spojov či ich dlhým meškaniam došlo v stredu v Taliansku v dôsledku technickej poruchy, ktorá sa ráno vyskytla na trati medzi dvoma hlavnými železničnými stanicami v Ríme. Na mnohých staniciach panoval chaos a cestujúci ešte aj popoludní čakali celé hodiny, informuje TASR podľa agentúry Reuters.

Problémy nastali už okolo 6.20 h v dôsledku poruchy elektrickej kabíny, ktorá zásobuje energiou železničnú križovatku medzi rímskymi stanicami Termini a Tiburtina, pričom tak ovplyvňuje spojenia do veľkej časti krajiny. Gianpiero Strisciuglio, šéf spoločnosti Rete Ferroviaria Italiana, ktorá spravuje taliansku železničnú infraštruktúru, priblížil, že tento typ poruchy je zriedkavý a spoločnosť zisťuje jej príčiny.

Taliansky minister dopravy Matteo Salvini v parlamente povedal, že vinníci sa budú musieť zodpovedať. Technici ho údajne informovali o tom, že chybu spravila súkromná spoločnosť, ktorá v noci pribila klinec na nesprávnom mieste kábla. Salvini okrem toho tvrdí, že reakcia na problém bola príliš pomalá.

Štátna železničná spoločnosť Ferrovie dello Stato (FS) spočiatku odhadovala, že meškania sa budú postupne skracovať a premávka sa v priebehu dňa vráti do normálu. Ešte aj popoludní však bola situácia značne problematická a vlaky na rímskych staniciach meškali aj tri hodiny.