Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Zahraničie

ŽENA ÚTOČILA NOŽOM: V nemeckom autobuse zranila šiestich ľudí

Na snímke policajti stoja pred autobusom smerujúcom na festival po tom, čo podozrivá údajne napadla ostatných cestujúcich v autobuse nožom 30. augusta 2024 v nemeckom Siegene. Foto: TASR/AP

Traja z napadnutých sú v ohrození života. Útok sa odohral v piatok večer v meste Siegen východne od Kolína nad Rýnom.

Berlín 31. augusta (TASR) - V autobuse smerujúcom v piatok na festival v západnom Nemecku zaútočila žena nožom na cestujúcich, pričom zranila šesť ľudí. Polícia ju zadržala a úrady v sobotu informovali, že neexistujú žiadne dôkazy o politickom alebo náboženskom motíve. TASR píše na základe agentúry AP.

Traja z napadnutých sú v ohrození života. Útok sa odohral v piatok večer v meste Siegen východne od Kolína nad Rýnom. V tom čase sa v autobuse nachádzalo ďalších najmenej 40 ľudí. Zadržaná žena je podľa polície nemecká občianka bez prisťahovaleckých koreňov.

Polícia a prokuratúra uviedli, že šesť zranených je vo veku od 16 do 30 rokov a všetci pochádzajú z tamojšieho regiónu. V sobotu ráno traja z nich opustili nemocnicu po ambulantnom ošetrení.

Organizátori plánujú pokračovať vo festivale. K útoku došlo týždeň po útoku nožom v Solingene, meste v tej istej spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Pri útoku tam prišli o život traja ľudia a podozrivým je islamský extrémista zo Sýrie, pripomína AP.