Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 3. júl 2024Meniny má Miloslav
< sekcia Zahraničie

Zlínsky kraj zasiahla silná búrka, vo Fryštáku na uliciach stála vody

Na snímke popadané stromy. Foto: Teraz.sk

Rozsiahle škody spôsobila voda v meste Fryšták a v neďaleko ležiacej obci Racková. Poškodila tam desiatky rodinných domov a cestné komunikácie.

Zlín 1. júla (TASR) - Prívalové povodne zasiahli v nedeľu Zlínsky kraj na východe Českej republiky. Rozsiahle škody spôsobila voda v meste Fryšták a v neďaleko ležiacej obci Racková. Poškodila tam desiatky rodinných domov a cestné komunikácie. Škody sa predbežne odhadujú na viac ako desať miliónov českých korún. TASR informáciu prevzala z portálu Novinky.cz.

Vo Fryštáku sa v dôsledku silnej búrky vylial malý potok. Podľa Tomáša Svozila z Hasičského a záchranného zboru Zlínskeho kraja dosahovala hladina vody na niektorých uliciach v meste výšku až do jedného metra. Zaplavených bolo niekoľko desiatok domov.

Potok sa vylial aj v neďalekej obci Racková. Podľa starostu Jaroslava Kaňu voda zaplavila okolo 40 domov, v niektorých domoch voda dosiahla v prízemných izbách výšku až 60 centimetrov.

Starosta odhaduje škody na rodinných domoch na nižšie desiatky miliónov korún. "Na obecnom majetku môžeme odhadom hovoriť rádovo o miliónoch korún," dodal Kaňa.

Intenzívna búrka sprevádzaná prudkým dažďom udrela v Zlínskom kraji v nedeľu v podvečerných hodinách. Hasiči zasahovali v súvislosti s počasím na viac ako 200 miestach.