Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 14. september 2024Meniny má Ľudomil
< sekcia Zahraničie

TRAGÉDIA NA KARNEVALE: Zomreli dvaja ľudia na následky pobodania

Na snímke karneval v londýnskej štvrti Notting Hill. Foto: TASR/AP

Polícia už predtým uviedla, že počas tohtoročného karnevalu bolo pobodaných osem ľudí a stovky osôb zadržala pre výtržnosti.

Londýn 31. augusta (TASR) — Dvaja ľudia, na ktorých na prelome týždňov zaútočili nožom počas pouličného karnevalu v londýnskej štvrti Notting Hill, zomreli na následky svojich zranení. V sobotu to oznámila polícia, informovala agentúra AFP.

Prvou obeťou je 32-ročná Cher Maximenová, ktorá bola na karnevale so svojou trojročnou dcérou, ďalšími príbuznými a priateľmi a zomrela v sobotu ráno. Bodli ju v nedeľu (25. 8.) do slabín, keď sa snažila zabrániť bitke. V súvislosti s týmto incidentom bol vzatý do väzby 20-ročný podozrivý.

Zraneniam už v piatok podľahol 41-ročný šéfkuchár Mussie Imnetu žijúci v Dubaji, ktorého našli v pondelok neskoro večer (26. 8.) v bezvedomí so zranením hlavy pred reštauráciou v západnom Londýne, kde sa občerstvovali návštevníci karnevalu.

Imnetu sa narodil vo Švédsku a v Británii bol služobne. Polícia nepredpokladá, že sa na karnevale zúčastnil. V tomto prípade bol z úmyselného vážneho ublíženia na zdraví obvinený 31-ročný muž.

Polícia už predtým uviedla, že počas tohtoročného karnevalu bolo pobodaných osem ľudí a stovky osôb zadržala pre výtržnosti.

Karneval v Notting Hill sa koná v Londýne koncom augusta od roku 1966 ako oslava kultúry a tradícií afro-karibských komunít. Za dva dni ho navštívia tisíce ľudí.