Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia Zahraničie

ZRÁŽKA LIETADIEL: Pri tragickej nehode zomreli traja ľudia

Polícia a hasiči stoja neďaleko miesta, kde zahynulo niekoľko ľudí po tom, čo sa dve ľahké lietadlá zrazili vo vzduchu a narazili do zalesnenej oblasti juhozápadne od Sydney, sobota 26. októbra 2024. Foto: TASR/AP

Jedno z lietadiel začalo po náraze horieť.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Sydney 26. októbra (TASR) - Tri osoby prišli v sobotu o život pri zrážke dvoch ľahkých lietadiel neďaleko austrálskeho mesta Sydney, oznámila miestna polícia. Lietadlá sa zrútili do zalesnenej oblasti. Informuje o tom TASR na základe správ agentúr AFP a AP.

K zrážke Cessny 182 s ultraľahkým lietadlom došlo krátko pred poludním neďaleko obce Oakdale, ktorá leží juhozápadne od Sydney. Jedno z lietadiel začalo po náraze horieť.

Podľa polície sa v Cessne viezli dva ľudia, zatiaľ čo v druhom stroji bol len pilot. Z dôvodu ťažko dostupného terénu sa museli polícia, hasiči a záchranári dostať k miestu nehody pešo. Vraky lietadiel sa po zrážke od seba nachádzali asi jeden kilometer.

Príčina nehody nebola bezprostredne známa, vyšetrí ju Austrálsky úrad pre bezpečnosť dopravy. Polícia oblasť uzavrela a ohlásila, že o okolnostiach zrážky bude informovať ešte v priebehu soboty.