Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 6. október 2024Meniny má Natália
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Bánovská nemocnica má nový prístroj na dištančnú elektroliečbu

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Michal Svítok

Dištančná elektroterapia je určená predovšetkým pre podpornú terapiu pri liečbe bolestivých stavov pohybového aparátu.

Bánovce nad Bebravou 25. septembra (TASR) - Oddelenie fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie nemocnice v Bánovciach nad Bebravou má k dispozícii nový prístroj na dištančnú elektroliečbu. Zdravotníci ho môžu využívať pri rôznych bolestiach pohybového aparátu. TASR o tom v pondelok informovala špecialistka marketingu a PR spoločnosti Agel SSC Jarmila Ševčíková.

Dištančná elektroterapia je určená predovšetkým pre podpornú terapiu pri liečbe bolestivých stavov pohybového aparátu. "Prístroj, ktorý sme dostali do daru, využíva dva druhy elektroliečebných prúdov – impulzné a interferenčné," načrtla primárka rehabilitačného oddelenia Oksana Kosztroba.

Prístroj využitie podľa nej nájde pri bolestiach akútneho aj chronického charakteru, degeneratívnych ochoreniach pohybového aparátu, akými sú napríklad artrózy, liečbe poúrazových stavov, porúch periférneho prekrvenia, použitý môže byť aj pre podporu regenerácie poškodených nervových zakončení. "Elektroterapia teda pôsobí nielen analgeticky, ale má aj hojivé a regeneračné účinky," vysvetlila.

Podávanie terapie je bezkontaktné a bezbolestné. "Predprogramovaných je 131 diagnóz, 34 impulzných a 319 interferenčných elektroliečebných prúdov, pričom diagnózy sú rozdelené nielen podľa indikácie, ale aj podľa miesta na tele," dodala Kosztroba.

Nový prístroj venovala zdravotníckemu zariadeniu Nadácia Agel, financovaný bol i v rámci dvoch percent z dane, ktoré venovali zamestnanci bánovskej nemocnice.