Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 9. október 2024Meniny má Dionýz
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Mesiac frankofónie vrátane festivalu Creme de la Creme odložili

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Počet pacientov nakazených novým koronavírusom na Slovensku stúpol na sedem.

Bratislava 10. marca (TASR) - Preventívne opatrenia, ktoré sa týkajú zabránenia šírenia nového koronavírusu, sa dotkli aj podujatí pri príležitosti Mesiaca frankofónie. Veľvyslanectvo Francúzskej republiky na Slovensku a Francúzsky inštitút v Bratislave na svojom webe oznámili, že plánované podujatia odkladajú na neskorší termín.

"Odklad na neurčito sa týka všetkých podujatí, ktoré sa mali v rámci Mesiaca frankofónie začať od utorka, rovnako festivalu frankofónneho filmu Creme de la creme, ktorý bol naplánovaný od 25. do 31. marca," oznámila ambasáda.

Na obdobie dvoch týždňov boli takisto zrušené všetky akcie, ktoré sa konávajú v rámci Francúzskeho inštitútu, rovnako tak skupinové jazykové kurzy, ktoré organizuje inštitút vo svojich priestoroch. "O termíne obnovenia kurzov budeme účastníkov informovať," dodáva inštitút. "Naopak, individuálne kurzy a kurzy vo firmách, ktoré si nevyžadujú špeciálne opatrenia, sa budú konať aj naďalej," informuje vzdelávacia inštitúcia.

Počet pacientov nakazených novým koronavírusom na Slovensku stúpol na sedem. Po pondelkovom (9. 3.) zasadnutí krízového štábu o tom informoval dosluhujúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Od utorka platia ďalšie sprísnené preventívne opatrenia. Občania SR vracajúci sa z Talianska, Číny, Južnej Kórey a Iránu budú musieť podstúpiť 14-dňovú karanténu vrátane rodinných príslušníkov, ktorí s nimi žijú v jednej domácnosti. Na obdobie 14 dní platí zákaz organizovať akékoľvek verejné športové či kultúrne podujatia. Mnohé mestá a kraje už dočasne prerušili vyučovanie v predškolských a školských zariadeniach.