Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 5. október 2024Meniny má Viera
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Kramárenský deň sa stal etablovaným podujatím v pediatrickej komunite

Na snímke budova urgentého príjmu Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH). Foto: TASR - Jaroslav Novák

Podujatie sa konalo pod záštitou ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej.

Bratislava 7. decembra (TASR) - Kramárenský deň klinického výskumu sa stal etablovaným odborným podujatím nielen v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH), ale aj v širokej pediatrickej komunite. Poukázala na to prezidentka konferencie a prednostka Detskej kliniky Lekárskej fakulty Univerzity Komenského a NÚDCH Ľudmila Podracká v súvislosti so štvrtkovým siedmym ročníkom podujatia.

"Je jedinou vedeckou platformou pre mladých pediatrov na Slovensku, ktorá už sedem rokov vytvára priestor mladým lekárom na prezentovanie vlastných výsledkov klinického výskumu. Cieľom konferencie je posilnenie interdisciplinárnej spolupráce, zdieľanie a výmena vzájomných skúseností či stimulácia k podnetným odborným diskusiám, ktoré sú základom vedeckého pokroku," povedala Podracká. Organizovanie podujatia je podľa nej skvelým príkladom, ako podporovať vzdelávanie a výchovu mladej generácie pediatrov v špičkovej detskej nemocnici a posilňovať rozvoj pediatrie na Slovensku.

"Som presvedčený, že aj týmto podujatím vytvárame motivačné prostredie pre mladých kolegov, aby ostali pracovať v našej nemocnici. Už siedmykrát môžeme informovať o najnovších metódach diagnostiky a liečby detských pacientov vo všetkých špecializáciách v našej nemocnici," zhrnul riaditeľ NÚDCH Peter Bartoň. Podujatie sa konalo pod záštitou ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej.