Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 8. september 2024Meniny má Miriama
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Rezort zdravotníctva: Chod kardiológie v Trenčíne je zabezpečený

Fakultná nemocnica v Trenčíne. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Súčasnú situáciu spojenú s výpoveďami lekárov na kardiologickom oddelení v trenčianskej nemocnici kritizovali opozičné strany.

Bratislava 23. júla (TASR) - Chod kardiologického oddelenia vo Fakultnej nemocnici (FN) v Trenčíne je aktuálne plynule zabezpečený. Uviedlo to Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR pre TASR. Odmieta preto tvrdenia opozície súvisiace s výpoveďami lekárov na oddelení.

"Vedenie rezortu je od prvej chvíle, keď sa objavili správy o výpovediach kardiológov, v intenzívnom kontakte s vedením tamojšej nemocnice. Ako už informovala aj FN Trenčín, ide o výpovede štyroch lekárov, ktorí úhrnne predstavujú výkon 1,4 lekára. Počas plynutia výpovednej lehoty je situácia stabilizovaná a chod kardiologického oddelenia vo FN Trenčín je plynule zabezpečený. V júli tohto roku nastúpili na predmetné oddelenie traja lekári a zároveň nemocnica rokuje o nástupe ďalších lekárov," priblížili pre TASR z komunikačného odboru rezortu.

Vedenie trenčianskej nemocnice podľa ministerstva situáciu aktívne rieši. "S MZ SR komunikuje o postupoch, ktoré majú jediný cieľ a to, aby bola pre všetkých zabezpečená dostupná zdravotná starostlivosť," dodali z odboru.

Súčasnú situáciu spojenú s výpoveďami lekárov na kardiologickom oddelení v trenčianskej nemocnici kritizovali opozičné strany. Ministerku zdravotníctva Zuzanu Dolinkovú (Hlas-SD) vyzvali na nápravu. PS chce chce iniciovať mimoriadne zasadnutie parlamentného výboru pre zdravotníctvo, ak šéfka rezortu nepredstaví riešenie do konca týždňa. KDH zase žiada odvolanie riaditeľa zdravotníckeho zariadenia Michala Plesníka.