Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 26. október 2024Meniny má Demeter
< sekcia SEKCIA: Zdravie

Technickí pracovníci:Mzdy by mali rásť u všetkých zdravotníkov rovnako

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Rovnako sa pripájajú k vyjadreniam Lekárskeho odborového združenia, že finančné prostriedky treba ušetriť v rámci samotného rezortu.

Bratislava 24. októbra (TASR) - Základné mzdy by mali rásť u všetkých zdravotníckych povolaní rovnako, aby sa zabránilo úniku zdravotníckych pracovníkov, ktorých je už v súčasnosti akútny nedostatok a veková hranica pracujúcich zdravotníkov sa alarmujúco zvyšuje. Informovala o tom prezidentka Slovenskej komory medicínsko-technických pracovníkov (SK MTP) Iveta Šluchová s tým, že SK MTP sa tak pripojilo k názoru Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek.

"Rovnako sa pripájame k vyjadreniam Lekárskeho odborového združenia, že finančné prostriedky treba ušetriť v rámci samotného rezortu správnym hospodárením orgánov verejnej moci a adresnejším rozdelením zdrojov verejného zdravotného poistenia," uviedla Šluchová.

V súvislosti s prísľubom ministra zdravotníctva Kamila Šaška (Hlas-SD) o tom, že rast miezd ostane nedotknutý pre sestry, pôrodné asistentky a záchranárov SK MTP so znepokojením sleduje vývoj situácie a konštatuje, že sa hasí problém prísľubmi bez reálneho základu. "V neskorších vyjadreniach pán minister povedal, že to platí aj pre ostatných zdravotníkov, len akosi s nami ostatnými zabudol rokovať napriek výzvam, ktoré sme adresovali predsedovi vlády aj Ministerstvu zdravotníctva SR," doplnila Šluchová.